tiistai 20. marraskuuta 2012

Pumppiin vai ei?

Lähde: http://lornpearsontrains.files.wordpress.com/


Vajaa pari vuotta olen käynyt pumpissa säännöllisesti kerran viikossa. Se kuului myös suurena osana mun maraton-treenejä, sillä uskon vakaasti, että pitkillä kyykky- ja askelkyykkysarjoilla on ollut oma osansa, että jalat ovat jaksaneet maratonin niin hienosti. Viime maratonilla jalkani eivät krampanneet ollenkaan. Lopetin pumpin käynnin noin kuukautta ennen maratonia, ja sen jälkeen olen käynyt hyvin epäsäännöllisesti tunnilla, enkä ole saanut siihen siis tuttua meininkiä, vaikka painot olenkin saanut pidettyä suht samana.

Syynä tähän epäsäännöllisyyteen on ollut kuntosali-innostus! Kas kummaa, en olisi ikinä uskonut! Nyt musta tuntuu, että mun hartiat ovat olleet paremmassa kunnossa, kun en ole käynyt pumpin tuhansissa toistoissa, vaan ole keskittyneesti lyhyinä sarjoina treenannut lihaskuntoa salilla. Voiko pumppi olla huonoksi kropalle?


Lähde: weheartit.com


Nyt tässä pähkäilen kovasti, pitäisikö tuo treeni ottaa takaisin viikottaiseen liikuntaan. Olen luvannut loppuvuodeksi ainakin kahta lihaskuntotreeniä/viikko, joten pumppi mahtuisi hyvin toisena treeninä mukaan. Mutta tahdonko käydä pumpissa, vai treenata ainoastaan salilla..? Siinä vasta ongelma!

Listaan nyt plussia ja miinuksia...

Pumppi:

+ Lihaskestävyys tärkeässä osassa juoksussa, joten pitkät sarjat on jees!
+ Hyvä, tehokas lihaskuntotreeni suurille lihasryhmille
+ Jaksaminen ohjaajan kannustuksen alla
+ Hyvä fiilis treenimusiikista ja ilmapiiristä
+ Itsestä kaikkensa antaminen on "helpompaa"
+ Sykettä nostavaa lihaskuntotreeniä

- Onko tästä mitään hyötyä loppupeleissä?

Kuntosali:

+ Kohdentaminen itselle kehitettäviin osa-alueisiin
+ Juoksulle ominaisia yhden jalan liikkeitä
+ Monipuolisuus, vaihtelevuus (voin vaihdella sarjojen pituutta, painoja, liikkeitä)
+ Riippumaton tuntien alkamisajoista yms. tekijöistä

- Ohjelman puute, osaanko tehdä oikeanlaista treeniä?


Äää, mitä teen? Juoksu + pumppi on hieno treeni, mutta toisaalta.. niin on juoksu + kuntosalikin? Hmmm.. vai pitäisikö vaan jatkaa epäsäännöllistä käymistä pumpissa ilman sen kummempia tavoitteita aina silloin tällöin? Onko lukijoissa pumpissa käyviä? Kumman uskot olevan juoksua ajatellen parempi?

6 kommenttia:

 1. Mitäs jos teet Pumppia silloin tällöin ihan vaan siksi koska se nyt yksinkertaisesti on hauskaa ja ei se tunti hukkaam mene kuitenkaan? .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea! Näin täytyy varmaan jatkossakin toimia! :) Pelkään vaan, että "menetänkö" jotain suurta, kun en käykään enää kerran viikossa siellä? Meneekö juoksu paremmin ensi kesänä vaiko huonommin? Wää, pelottaa muuttaa asioita. Heh. :)

   Poista
 2. Mä käyn 2 kertaa viikossa salilla ja kerran viikossa pumpissa. En vois kuvitellakkaan lopettavani pumpissa käyntiä :D! Se on vaan niin kivaa!

  Itellä enemmän salilla käynti vaikuttaa pumppiin kuin pumppi saliin.

  Ei kaikesta tarvitse olla hyötyä, vaan pitää olla hauskaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikki ei tarvi aina olla niin vakavaa! Mut ehkä käyn pumpissa ihan sillon kun tekee mieli saada semmoinen treeni :)

   Poista
 3. ..ja siis vaihtelu muutenkin varmaan tekee lihaksille hyvää. Välillä vaikka vähän enemmän pumppia ja välilä salia. Sitäpaitsi askelkyykkyjä ja pohkeita voi treenata myös salin puolella ihan tehokkaasti. En jaksa uskoa, että juoksu kärsii, jos pump-tunteja tulee vähemmänkin. Juoksu kehittyy kuitenkin varmaan eniten ihan juoksemalla, niin ainakin itse haluan uskoa :)

  Mutua on tää, fiilispohjalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa pohdiskelua, jee, kiitos! :D

   Oot kyllä oikeessa. Kaikki lihaskunto on vaan periaatteessa plussaa, mutta juoksu on se joka juoksutuloksiin vaikuttaa! Näin se varmasti on!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)