keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Miksi minä juoksen?Kuten jo aloituspostauksessa vihjailin, on juoksu tänä päivänä se juttu, mitä rakastan tehdä! Mikään ei ole niin vapauttavaa, kuin rankan sisätiloissa vietetyn työpäivän jälkeen (kyllä, teen ajatustyötä pääosin!) vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä ulos raittiiseen ilmaan juoksemaan! Kummasti olo onkin piristynyt!

Asics DS Trainerit ovat suosikkilenkkarini

Mutta en minä aina ole juossut. Salibandyharrastuksen jälkeen oli vaikeaa löytää mitään rytmiä liikuntaan. Menikin parisen vuotta, että kun etsin itseäni ja liikunnankipinää... Pikkuhiljaa lenkkeily alkoi muodostua omaksi liikuntamuodoksi sen helppouden vuoksi ja jouluna 2009 sain avomieheltäni Kimmolta lahjaksi uuden lenkkikaverin, Suunnon T3c-sykemittarin. Siitä se lähti! Lopullisesti todellinen kuntoilu alkoi syksyllä 2010, kun liityin SATS-kuntokeskukseen! Elämäni yksi parhaista päätöksistä! ;)

Nykyisin olen kuntoilija. En ota juoksemista vakavasti... se vain on koukuttanut minut. Jotenkin joka kerta, kun vedän lenkkarit jalkaan, tunnen itseni vapaaksi ja rentoutuneeksi. On ihanaa olla lenkillä ajattelematta mitään ja antaa vain jalkojen kuljettaa. Minä en kuuntele lenkillä musiikkia, vaan nautin luonnon maisemista ja äänistä. Lenkkeily on mulle mielen terapiaa, päivän oma hetki kaikessa hiljaisuudessaan. Siksi minä juoksen yleensä yksin.

Ulkoilu ja maisemat ovat yksi lenkkeilyn suola.

Seurassa on mukava myös juosta, mutta se on silloin erilaista. Mikä onkaan parempi paikka vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa, kuin lenkillä? Hyvä mieli tulee myös, kun saa jopa hieman vasten tahtoaan puolison mukaan lenkille, jonka jälkeen hän kiittelee kovasti, että sain hänet lähtemään. Parasta.

Juokseminen on helppoa. Ei tarvitse olla välineitä tai tiettyä aikaa. Lenkille voi lähteä koska vain, kenen kanssa vain ja minne vain. Ainoa, jolla on merkitystä, on oma mieli. Juoksu on myös oiva keino mitata omaa kuntoa. Ei tarvita mittareita (toisin kuin minä tarvitsin kannustajan alussa), vaan jokainen huomaa sen itsekin, koska jaksaa juosta tietyn matkan nopeammin tai yleisesti pidemmän lenkin. Lenkki voi olla hidas, nopea, pitkä, lyhyt, vauhtileikittely, mäkitreeni, interval.. ei juoksutreeni ole tylsää! Kannattaa kokeilla, kannattaa vaihdella lenkin treenityyppiä välillä ;)

HCR 2011 - Ensimmäinen puolimaraton, viimeinen kilsa, ja silti hymyilyttää!

Voisin puhua juoksusta loputtomiin, mutta tässä näin alkuun esittely, miksi minä juoksen. Jatkossa kerron, miksi osallistun juoksutapahtumiin tai tarkemmin treenieni sisällöstä. ..jokseenkin voisi sanoa, että juokseminen on elämäntapa!


Helsinki Midnight Run -12. Vesisade ja pöhköt juoksijat.

8 kommenttia:

 1. Sinä oletkin jo aika paljon pidemmällä kuin minä, joten ekakertalaisena tulen kurkkimaan sinulta neuvoja maratonille :)

  Tuija

  Ps. miten sinun blogin saa lisättyä lukulistalle? En löydä..?

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa! Koitan parhaani mukaan tässä matkan varrella antaa omakohtaisia neuvoja maratonille tähtääville, vaikka en itseäni niin kokeneena vielä pidäkään ;)

  Nyt pitäisi voida lisätä bloggerin lukulistalle!

  VastaaPoista
 3. Juokseminen on ihanaa! Kiva blogi sulla, jään seurailemaan. :)

  VastaaPoista
 4. Jep, siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan tuli! Juoksu ON ihanaa! <3

  Voi, kiva kuulla, että lukijoita ilmaantuu heti alkumetreillä!

  VastaaPoista
 5. Ite ostin Salomonin lenkkikengät. Tosi hyvät =)

  VastaaPoista
 6. Varmasti, salomon on hyvä merkki :) Ite olen vaan juoksussa yleensä valinnut Asicset!

  VastaaPoista
 7. Tosi inspiroiva postaus! Tällaiset tekstit saa minut uskomaan siihen, että olen itsekin oikealla polulla :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ja tsemppiä sullekin harjoitteluun :) Juoksu on siitä kiva, että kunnon kasvun huomaa nopeasti ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)