sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Juosten salille


Nyt on ollut pari päivää aika hiljaista liikunnan osalta, kun on osunut tähän viikonloppuun kahdet pikkujoulut ja yhden ystävävän valmistujaiset. Yhden kemut jouduin siis jättämään välistä, mutta eiköhän kahdet juhlat viikonlopulle riitä... mä olen todella harvoin juhlimassa, ainakaan raskaamman kaavan mukaan, ja nyt on taas olo, ettei hetkeen, kiitos! ;)

Torstaina kuitenkin kaiken kiireen keskellä kävin kaverin kanssa salilla. Päätin lähteä sinne juosten, ja vaikka matkaa salille on joku 1,5 kilometriä, niin tein pienen kiertoreitin, jotta matkaa kertyi enemmän. Juoksu salille on myös hyvä alkulämpö, ei tarvitse verrytellä. Tai mä yleensä aina verryttelen muutamalla kahvakuulaheilautussarjalla... sillä saa hyvän koko kehon lämmön.


Monella voi olla ongelmana, mihin saa salikengät ja muut tavarat juoksun ajaksi. Mä ratkaisin tän ongelman reilu vuosi sitten, kun juoksin usein (silloisen) 8km:n matkan salille, ostamalla juoksuun soveltuvan repun. Vaihtoehtoja tutkaillessa päädyin Salomonin reppuun. Tämä ei ehkä ole ihan optimaalisin juoksulle, koska vyötäröremmi on ohut, eikä paksu, mutta reppu pysyy mielestäni silti tukevasti selässä eikä hierrä tai paina mistään. Soveltuu erittäin hyvin myös pyöräillessä selkään. Ja tilaa repussa on muistaakseni 20 litraa, joten kivasti sinne mahtuu ainakin kengät, salivaatteet ja juomapullo.

Torstain treeni sisälsi siis reilu puoli tuntia juoksua, tunnin salitreenin ja kävelyn kotiin. Hyvä treeni, ja oli huippua olla taas eri kaverin kanssa salilla! Ihanaa kun on liikunnallisia ihmisiä ympärillä ;)


Tänään vuorossa on pitempi, rauhallinen lenkki :) Sillä, saunalla ja leffalla on hyvä siirtyä seuraavaan viikkoon, eikö?

Onko täällä muita, jotka juoksevat reppu selässä?

2 kommenttia:

  1. juoksin tänään ekaa kertaa reppu selässä jumppaan, mutta mulla matka on vain kaks kilsaa, eli ei kovin paha. huomas silti, että kyllä se menoa haittaa ja mulla kun ei ole mikään juoksuun suunniteltu reppukaan, niin ei mikään ihme...tuossa on ohut remmi ja sekin liian ylhäällä, että pitäis kokonaan paikallaan. mutta voihan tuota joskus harrastaa, harvoin kumminkaan tulee käytyä juosten :)

    VastaaPoista
  2. Nojoo, varmasti haittaa, jos on huono reppu! Ite huomaan, jos oon juossut paljon reppu selässä, ja sit juoksen ilman, niin se tuntuu kevyeltä kuin höyhen ;) Reppu selässä on toki raskaampaa, mutta ite huomaan, että core-lihakset on vahvoilla, kun täytyy pitää ryhti hyvänä, ja juoksu on vähän erilaista. Ite tulee kyl reppuselässä juostua silloin tällöin, koska on turhauttavaa ensin mennä salin pukkariin, ja sitten lähteä ulos ja sitten vielä salin puolelle, jos tahtoo yhdistää juoksun ja salin. :)

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)