torstai 15. marraskuuta 2012

DeadBall ja huippu treenikaveri

Lähde: http://www.sats.com/fi

Tänään olin toista kertaa SATSin syksyn uutuus ryhmäliikunnassa, DeadBallissa. Kyseessä on pariharjoituksena tehtävä treeni, jossa heitellään 3kg painavaa palloa, joka ei pompi vaan on lötkö. Tunti kestää 45 minuuttia ja siellä tehdään treenipattereita, joissa vuorotellen parin kanssa tehdään ja toinen palauttaa palloa. Voisi siis sanoa, että kyseessä on interval-tyyppinen treeni, mutta palauttelukin on aktiivista, silla pallon paino laittaa kropan hommiin myös palauttajana!

Tehtävät ovat pitkälle hartioita, yläselkää ja vatsaa harjoittavia treenejä, joissa viskotaan palloa esimerkiksi vatsalihasliikkeen jälkeen pään yli, tai kierretään palloa kropan toiselle puolelle istualtaan ja heitetään pallo takaisin. Viimeinen treenipatteri tehdään niin, että molemmat ovat koko ajan täydessä työssä. 3kg pallo tuntuu treenin lopussa yllättävänkin painavalta. Parasta tässä treenissä onkin tsemppaava pari ;)

Mulla oli tänään aivan huippu treenikaveri, ystäväni, joka on yhtä juoksuhullu (sanoisin, että jopa enemmän!) kuin minä. Meillä onkin uutena tapana kerran viikossa tehdä treeni yhdessä. Yleensä se kattaa juoksua ulkona ja salia/muuta lihastreeniä. Tänään juostiin juoksumatolla ja oltiin DeadBallissa. Toimii! On huippua, kun on yhtä innostunut ja omantasoinen treenikaveri! Kummasti se motivoi itseäkin tekemään parhaansa!

Ovatko uudet ryhmäliikuntamuodot teidän mielestä huuhaata vai käyttekö innolla kokeilemassa uusia tunteja? Tykkäätkö treenata kaverin kanssa yhdessä vai aina yksin?

5 kommenttia:

 1. mä tykkään kyllä kokeilla erilaisia tunteja :) jotkut iskee ja jotkut sitten ei! :D huh, tuo kuulostaa kyllä rankalta treeniltä. voin kuvitella, et mulle vois sopia alussa vähän kevyempikin pallo :P

  VastaaPoista
 2. Joo, ei kaikki uutuustunnit ole aina huippuja, eikä tämäkään treeni ihan jokaiseen viikkoon mahtuisi! Kivaa vaihtelua silti! Heh, toi pallo ei tunnu niin painavalta, koska se on tosi ison kokoinen ja siksi siis paino jakautuu tasaisesti!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyl kivalle toi deadball :) Pitääks sinne mennä valmiiks parin kanssa vai saako siellä sit vaan jonku pariks, jos ei ole paria valmiina?

  VastaaPoista
 4. No ilman paria olevat treenaa sitten just jonkun muun yksin tunnille tulevan kanssa tai sit jos on epätasaluku, niin ohjaajan kanssa! Eli aina löytyy pari! Ite tykkään kyl mennä just kaverin kans kun ujostuttais treenaa jonkun tuntematton kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ite kävin sillon Fressissä vaan kaverin kanssa kuntonyrkkeilemässä, mut sit täällä tuli JoeVolin jumpissa käytyä yksin kuntonyrkkeilemässä tuntemattoman parin kanssa ni ei se ookkaan niin kamalaa :D

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)